Mitä tapahtuu ennen peliä, sen aikana ja sen jälkeen?

Asiakkaat monesti ihmettelevät, miten saamme kymmenessä minuutissa huoneen siistittyä, ehdimme laittaa tavarat paikoilleen, lukot kiinni ja vielä muistamme tehdä tämän kaiken. Kymmenessä minuutissa siksi, että se on aika, joka pelivuorojemme väliin useimmiten jää. Usein edellisen asiakkaan kanssa käydään läpi pelin ratkaisu loppuun asti ja kuunnellaan palautteet. Tähän menee helposti aikaa, varsinkin, jos ryhmä on innoissaan läpipääsystä. Lue huoleti eteenpäin, vaikket olisi vielä selvittänyt huonettamme, emme paljasta mitään suuria salaisuuksia tässä postauksessa 😉

Ennen pelivuoron aloittamista asioita on tehtävä paljon. On varmistettava kaikkien elektronisten vempeleiden toimivuus, jotta peli ei keskeydy tai vaikeudu huomattavasti. Näitä saattavat olla lamput, mekanismit, erilaiset painikkeet tai huoneesta riippuen mitkä tahansa. Tarkistamme sen, että vihjesysteemi toimii, ja saamme viestimme kuulumaan pelin aikana. Lukot on kiinnitettävä, ja tarkistettava, että tehtävien läpäisyyn vaadittavat tavarat ovat huoneessa oikeilla paikoillaan. Ovet lukkoon, sisustus kuntoon ja avaimet piiloon. Peli saa alkaa.

Tässä välissä saamme asiakkaat huoneeseen. Pelikello käyntiin, toivottavasti se toimii. Tässä kohdassa iskee epäilys siitä, että laitoinko mä sen avaimen sinne oikeaan piiloon. Onhan se taskulamppu varmasti siinä pöydällä?

Pelin aikana me pelinohjaajat tarkkailemme pelaajia monitorien kautta, ja kuuntelemme heidän juttujaan. Toki teemme myös muita juoksevia hommia, joita ehtii tekemään silloin, kun ei ole asiakkaita ovella. Siivoilemme, keitämme kahvia ja keksimme uusia tehtäviä pelaajiemme päänmenoksi. Olemme kuitenkin koko ajan silmät ja korvat tarkkana, jos pelaajat tarvitsevat apuamme. Pelaajien viimeiset peliminuutit pyörimme jakkaroillamme ja toivomme heidän selivttävän tiensä ulos.

Pelin jälkeen tehtävät asiat riippuvat siitä, onko tulossa ryhmää, jos on, teemme samat asiat kuin alussa kerroin. Jos ei, siivoamme vain paikat ja jätämme huoneen odottelemaan seuraavaa aamua.

Joka työpäivä saa ottaa juoksuaskeleita.
Mitä jos jotain unohtuu tai hajoaa? Siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Kommentit

Suositut tekstit