Me Escapelaiset


Toukokuussa asiakkaanamme kävi perhe, jonka pelin jälkeen innoissaan olevat lapset kyselivät, onko täällä kiva olla töissä. No minähän vastasin että on!

Jokainen päivä on erilainen, vaikka työnkuva pysyy samana.
Toisinaan rentoudun aamun kauniissa Yyterissä ja sieltä raahaudun työpaikalleni, kun taas toisinaan juoksen pää kolmantena jalkana jakamassa yhteistyökumppaneillemme esitteitä aamusta asti, hoitamassa hankintoja ja pelikin pitäisi ehtiä vetämään ja huone järjestämään ennen sitä.

Kun pääsen työpaikalleni, osoitteeseen Isolinnankatu 24, alkaa työni helpoin ja hauskin osuus. Pelinvetäminen. Ne jännittyneet ilmeet ja supisevat suut, "toivottavasti päästään ulos".

Myös jokainen peli on erilainen. Ryhmäkoot vaihtuvat, pelaajatyypit vaihtuvat. Perheitä, pariskuntia, kaveriporukoita, työpaikan virkistyjäiset. Sen lisäksi jokainen peli vaatii henkilökohtaisen pelinvedon. Henkilökohtainen pelinveto on tärkeä osa peliä. Jokaisella ryhmällä on omat haasteensa ja vahvuutensa. Siinä missä yksi kompastuu tähän, kompastuu toinen tuohon. Me pelinvetäjät seuraamme peliä tiiviisti ja pidämme huolen siitä, että pelaajat pääsevät toteuttamaan itseään ja pohtimaan tosissaan, mutta emme jätä ketään pulaan. Parhaita hetkiä työssämme on se hetki, kun pelaajat pääsevät intoa puhkuen ulos huoneesta.

Miten meistä sitten tuli The Escape Porin pelinvetäjiä?
Ensimmäinen tehtäväni tällä urahaarallani oli vallan mieluisa. Pääsin itse pelaamaan huoneen silloisen kollegani kanssa. Vaikka meillä oli jo tietoa huoneen teemasta ja jotain myös sisällöstä, olimme aivan ulapalla, emmekä päässeet huoneesta ulos. Ei ollut itseasiassa lähelläkään. Seuraavien viikkojen aikana opettelimme, treenasimme ja harjoittelimme. Huoneen säännöt, pelaajille kerrottavat ohjeet, huoneen järjesteleminen, tunnelman luominen, kuka nämä kaikki muistaa? Kun vedin ensimmäistä peliäni, oli mahdotonta sanoa, kumpaa jännitti enemmän, minua vai pelaamaan tullutta kaksikkoa. Nyt, muutamaa kuukautta myöhemmin, työkaverit ovat ehtineet vaihtua sekä huone on saanut uutta ilmettä ja haasteita. Olen myös itse totaalisen koukussa pakopeleihin. Ja niin oot säkin kohta!

Nähdään Escapessa!

Kirjoittajana The Escape Porin Anni 


Kommentit

Suositut tekstit